eTwinning Toplantı Tutanağı

22.01.2023 123

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

DEDE KORKUT İLKOKULU

PROJE EKİBİ

 

TOPLANTI TUTANAĞI

 

 

 

Toplantı Yeri                       : Öğretmenler Odası Toplantı Tarihi ve Saati     : 03 /01/2023 - 12.30

 

 

GÜNDEM MADDELERİ

 

  1. 1.            Açılış ve Yoklama

 

  1. 2.            eTwinning Çalışmalarının Değerlendirilmesi

 

  1. 3.            eTwinning Kulüp Çalışmalarının Değerlendirilmesi

 

  1. 4.            eSafety Çalışmalarının Değerlendirilmesi

 

  1. 5.            Kapanış

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

  1. 1.              Proje Ekibi Başkanı Ali BİNGÖL (Okul Müdürü) tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

 

  1. 2.             Proje Ekibi Üyesi Seda KARAPINAR (Okul Müdür Yardımcısı) , okulumuz bünyesinde 4 öğretmenimiz, öğrencileriyle birlikte kültür, sanat, teknoloji, eGüvenlik, kodlama, matematik, oyun,doğa,sosyal ilişkiler,sağlıklı beslenme, çocuk oyunları , iklim,konularında 11 eTwinning projesi yürüttüğünü, 2020-2022 yılları 11 Ulusal Kalite Etiketi ve 2 Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildiğini dile getirdi.Okulumuz başarılarından dolayı eTwinning Okul Levhası Ödülü almaya hak kazandığını, başarılarımızın devamı için yeni Esep eTwinning platformuna üye olunması ve çalışmaların yeni platformda sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

 

Proje Ekibi Üyesi Kübra DEMİREL (Sınıf Öğretmeni), okul idaresi,öğretmenler,öğrenciler ve velilerin işbirliği içerisinde çalışmasının ve birlikte hareket etmesinin öğrencilere 21.yy becerilerinin ve kök değerlerin kazandırılmasında başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. eTwinning mesleki eğitim faaliyetlerine katılım gösteren öğretmenlerimizin

 

çalışmalarını geliştirebilmek amacıyla başta Esep eTwinning platformu ve eTwinning Okulu ile ilgili eğitim faaliyetlerine katılınmasının önemini aktardı.

 

Proje Ekibi Üyesi Yıldız YILDIZ(Rehber Öğretmeni), eTwinning faaliyetlerinin yabancı dil eğitimine ve dijital becerilerin geliştirilmesine katkısının büyük olduğunu, okul içi projelerin artırılması ve rol model olmak amacıyla yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Okul içi ve dışı her türlü faaliyetin işbirliği ve iletişim içerisinde olunarak müfredata entegre edilerek gerçekleştirildiğini aktardı.

 

eTwinning çalışması yürüten Kübra DEMİREL, Yıldız YILDIZ,Demet ÖZDEMİR YASİN yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

  1. 3.               eTwinning Kulüp Rehber Öğretmeni Kübra DEMİREL, kulüpte şuan kayıtlı 53 öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrenciler ile eTwinning ve eSafety konularında gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Öğrencilerin ekim ayı içerisinde Avrupa Kod Haftası etkinliklerine katıldıklarını ve şubat ayı içerisinde Güvenli İnternet Günü çalışmaları gerçekleştireceklerini, bu faaliyetlerin tüm öğrencilere yaygınlaştıracaklarını aktardı.

 

eTwinning Kulüp Rehber Öğretmeni Neva  Senem MUTLU, kulüp çalışmalarının faaliyet planlarımıza uygun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Okul panolarının oluşturulduğunu ve süreç içerisinde gerekli görülen durumlarda öğrenciler tarafından güncellemeler yapılacağını belirtti. Kulüp faaliyetlerine ve eTwinning projelerine veli katılımının sağlanması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

 

  1. 4.               Proje Ekibi Üyesi Seda KARAPINAR(Okul Müdür Yardımcısı), eGüvenlik ile ilgili hususlar hakkında bilgi verdi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için oluşturulan okul politikasının faal bir şekilde uygulandığını ve web sitesi üzerinden ulaşılabilir durumda yayımlandığını belirtti.

 

Proje Ekibi Üyesi Kübra DEMİREL, okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun eGüvenlik panosunun oluşturulduğunu, öğrenci ve veli broşürlerinin yayımlandığını, okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti.

 

Proje Başkanı Ali BİNGÖL(Okul Müdürü), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara  değindi.

 

Proje Ekibi Üyesi GÜL, eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak ilk etapta bronz güvenlik etiketi alabileceğimizi ve güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre edildiğini belirtti. Önümüzdeki süreçte eSafety etiketi başvurumuzu tamamlayacağımızı aktardı .

 

  1. 5.    Okul Müdürü Ali BİNGÖL, iyi dileklerle toplantıyı kapattı.

 

ALINAN KARARLAR:

 

  1. 1.                        Yeni Esep eTwinning platformuna üyeliklerin sağlanmasına,

 

  1. 2.                        Esep eTwinning ve eTwinning Okulu eğitimlerine katılım sağlanmasına,

 

  1. 3.              eTwinning proje faaliyetlerinin yenilenen platformla ilgili eğitimlerin tamamlanması ardından başlanmasına ve yapılan çalışmaların yaygınlaştırılmasına,

 

  1. 4.              eTwinning çalışmalarının disiplinlerarası yürütülmesine dikkat edilerek işbirliği ve iletişim içerisinde gerçekleştirilmesine,

 

  1. 5.                        eGüvenlik konularının derslere entegre edilmesine,

 

  1. 6.                        Güvenli Internet Günü faaliyetlerine öğrenci katılımlarının sağlanmasına,

 

  1. 7.                   İnternet kullanımı ile ilgili panoların düzenlenerek gerekli uyarı levhalarının okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

 

  1. 8.              Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

 

  1. 9.              eSafety platformundaki dökümanların güncellenerek eSafety bronz etiketten altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilmesine,

 

  1. 10.                Diğer öğretmenlere, velilere ve öğrencilere bilgilendirilmelerinin yapılmasına karar verildi.