KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA GÜNÜ

02.03.2023 100

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA GÜNÜ

KİŞİSEL VERİ NE DEMEKTİR?

    Kişisel veri, sahibi olduğu kişiyi tanımlayan, kişi hakkında özel ve genel bilgileri içeren her türlü veridir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, IP adresi, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir.

02-03-2023






















Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Nedir?

Uzun yıllardır tasarı halinde bekleyen ve 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren '6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu', kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenleme amacını taşımaktadır.

 02-03-2023 

 

 

 

   Kişisel verileri korumamızın önemini öğrencilerimizin daha iyi kavrayabilmeleri için sınıfımızda öğrencilerimizle Canva web2 aracı ile Kişisel  Verileri Koruma konulu afiş çalışması yaptık . Yaptığımız afişimizi jigsawplanet web2 aracını kullanarak puzzle haline getirdik ve eğlenerek  öğrendik.

Puzzle linkimiz :  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=22567d4bf890